Om informationsteknik

Kända datortillverkare – Apple och Dell

Idag finns det flera välkända företag som tillverkar datorer. Men vissa av dessa är lite mer kända än andra. Här kommer lite kort om några av de mest kända datortillverkarna som finns idag.

Apple

Steve Jobs grundade företaget Apple redan år 1976. Det var en av de allra första tillverkarna som började tillverka persondatorer. Idag anses Apple vara den tillverkare som sålt flest antal produkter. Persondatorerna har varumärket Macintosh, eller Mac som det är mer känt som. Deras Macbook-datorer anses vara en av favoritmodellerna. De har ett eget operativsystem som de flesta anser är väldigt lätt att förstå. Företaget har genom alla år skapat en rad olika datorer och tillverkar både stationära och bärbara. Men även mobiltelefoner och andra produkter.

Dell

Det amerikanska datorföretaget Dell tillverkar, precis som Apple, både stationära och bärbara datorer. Michael Dell grundade företaget år 1984 och döpte det efter sig själv. Dell ligger, enligt Fortune Magazine, rätt högt upp på listan över vilken datortillverkare som säljer flest produkter. Dell tillverkar dock mer än endast datorer, de är dock mest kända för sina lagringssystem och skrivare, och självklart alla sina datorer.