Allt om datorer

Köpa begagnad dator

Har du bestämt dig för att köpa en dator men är osäker på om du verkligen kommer ha råd med den kan du ta en titt på begagnatmarknaden. Många oroar sig för att begagnade datorer inte håller lika länge, eller att prestandan är sämre. Men det finns faktiskt ett antal tips som gör att du kan hitta en väldigt bra begagnad dator. Köper du en från ett företag kan du till och med få med en garanti.

Det händer att man tar en titt på en dators ålder och direkt tror att den inte kommer hålla speciellt länge, eller kommer klara det du kommer använda den till. Det här är något som kan hända när det gäller konsumentmodeller, men vid köp av en proffsdator som är begagnad finns flera fördelar. En sådan dator ger hög prestanda trots att den är äldre. Köp av begagnade datorer är även ett utmärkt val för miljön och plånboken.

Hur länge kan en begagnad dator hålla?

Det är rätt stor skillnad mellan en begagnad konsumentmodell och en proffsdator. En proffsdator kan ha upp till tio års support efter att den modellen har gått ut, vilket beror på att tillverkaren känner sig så säker på att datorn kommer hålla så länge. Vissa delar till utvalda modeller inom proffsdatorer fortsätter dessutom att tillverkas i upp till tio år efter att den modellen kom ut på marknaden. Ifall någonting med den datorn skulle gå sönder, eller om du vill byta ut ett par delar, kan du känna dig säker på att de fortfarande finns tillgängliga. För konsumentdatorer slutar de oftast tillverka delar till modellerna, så skulle någonting gå sönder är det svårare att hitta en matchande utbytesdel.