Allt om datorer

Vad är IT?

Det finns egentligen inte ett enkelt sätt att beskriva exakt vad IT är. Det finns nämligen olika varianter av begreppet och hela ämnet är så väldigt stort att det är svårt att endast beskriva det med några ord.

Men en enklare och kortare, beskrivning går att läsa om i Nationalencyklopedin. För dig som inte har möjlighet, eller orken, att läsa om vad IT är där kommer här en enkel beskrivning.

IT, eller informationsteknik, är ett typ av samlingsbegrepp för tekniska möjligheter som genom framsteg skapats inom telekommunikation och datorteknik. Det går självklart att utöka denna beskrivning och ge det en bättre förklaring genom att förklara vad ”tekniska möjligheter” egentligen innebär.

Informationstekniken är det som hjälpt till att utveckla alla datorer, bredband, mobiltelefoner, surfplattor, e-post och så vidare och hur dessa har förändrat livet och samhället.

Det är även sådant som inte har uppfunnits ännu. Om du tänker på allting som finns idag kommer du inse hur stort IT egentligen är eftersom detta bara är början. Informationstekniken utvecklas ständigt och relativt snabbt. Dessutom ser det ut som att det verkligen inte kommer stanna upp inom en snar framtid.

IT är alltså ett begrepp som under lång tid kommer ha en vag och övergripande betydelse. För att sammanfatta: Det är endast ett samlingsbegrepp.